WB SWIFT - Roeden en mesjes

W.B. SWIFT Ltd.                              

Leafland Street Works
UK - HX14LX HALIFAX
England

T: +44 14 2235 2698
F: +44 14 2235 8073


W.B. Swift levert:

  • Roeden en mesjes voor roedenweefmachines voor meubelstoffen.
  • Roeden en mesjes voor Wilton tapijtweefmachines.


W.B.Swift
is producent van roeden voor de poolvorming op roedenweefmachines voor zowel meubelstoffen (épinglé) als voor tapijt (Wilton). Vanuit Halifax in Groot-Brittanië levert dit zeer gespecialiseerde familiebedrijf hoogwaardige producten aan kritische klanten. Voor verschillende toepassingen en garentypes zijn een drietal verschillende snijmesjes voor de roeden beschikbaar.

De Belgische meubelstofwevers en fabrikant van épinglé velours kennen de naam W.B. SWIFT goed omwille van de onberispelijke kwaliteit van de producten.

Agent voor België

Roeden voor veloursweefsels

WB SWIFT levert roeden voor zowel de moderne WIREFLEX als voor de METEX roedeweefmachines.  De perfecte maatvastheid en het speciaal gepolijste oppervlak makent dat de WB SWIFT roeden minder onderhevig zijn aan opwarming tijdens het weven.  Hierdoor is ook minder smering van de roeden nodig, zodat het weefsel minder bevuild wordt.

Roeden voor tapijt

Voor Wilton tapijten geweven op oude Wilton machines of op de meer recente Martens & Fröhwein of Construma machines produceert WB SWIFT op maat gemaakte roedes.  Zowel in lengte als in doorsnede worden aan de wensen van de klant voldaan.  Verschillende 'hielen' zijn ter beschikking om de roede te verbinden met de specifieke roedebeweging van elke machine.

Afwerking is zeer belangrijk bij roeden van grote lengte.  Perfecte harding en polijsten staan borg voor lange levensduur

Snijmesjes voor weefroeden

WB SWIFT beschikt als  producent van weefroeden ook over een eigen productie van mesjes.  Met een speciale staallegering en met zelfgebouwde automaten produceert WB SWIFT goed passende mesjes voor de eigen roeden en voor andere merken.

Verschillende types van snijrand leveren naargelang het type poolgaren en de dikte van de pooldraad steeds goede resultaten op.