Service & Onderhoud

Verleng de levensduur van uw platenwarmtewisselaar!

Verleng de levensduur van uw platenwarmtewisselaar met het reconditioneringsplan van WCR.

Wat houdt het reconditioneringsplan in?
- Uw platen worden chemisch gereinigd. Hierna zijn ze weer
  zo goed als nieuw.
- Uw platen ondergaan een dye-penetrant onderzoek,
  waarmee onzichtbare scheurtjes en gaatjes opgespoord
  worden.
- De pakkinggroef van uw platen wordt gecontroleerd en
  eventuele onregelmatigheden worden hersteld.
- Uw pakkingen worden met speciale lijmsoorten op
  de platen gelijmd, waardoor u gegarandeerd bent
  van een goede hechting.

SERVICE

WCR neemt de zorg voor uw platenwarmtewisselaar graag op zich. Indien onderhoud nodig is, kunt u uw complete warmtewisselaar of alleen het platenpakket naar ons opsturen ter reconditionering. Of u maakt gebruik van onze service op locatie, waar wij zorgen voor de (de)montage van uw platenpakket. Aan u de keuze.

PRIJZEN EN MOGELIJKHEDEN

Neem gerust contact met ons op!
bernardcallens@dta-industrial.be
+32 (0)5673 5680
+32 477 656640

Het reconditioneringsplan van WCR

De standaard doorlooptijd van het reconditioneringsplan voor de warmtewisselaar is circa één werkweek. Kortere doorlooptijden zijn in overleg echter ook vaak haalbaar. Hieronder volgt een korte beschrijving van de stappen van het reconditioneringsplan.

1. Inventarisatie en visuele inspectie
Allereerst worden de ontvangen platen geïnventariseerd en geïdentificeerd. Elke plaat wordt gecontroleerd op vervormingen of zichtbare indicatie tot corrosie en/of erosie. Hierna wordt een inschatting gemaakt welke stappen noodzakelijk zijn voor het verdere proces. Mochten er afwijkingen zijn, dan krijgt u dit meteen te horen.

2. Oude pakkingen verwijderen
Om de oude pakkingen te verwijderen wordt de beste methode geselecteerd. Deze verschilt van plaat tot plaat en is afhankelijk van de toepassing, het proces en de wijze waarop de pakking is vastgemaakt. Soms wordt er gekozen voor een stikstofbad, met name als er gelijmd is met 2-componentenlijm.

3. Chemische reiniging van de platen
Nadat de loszittende vervuiling is weggespoeld met een hogedrukspuit, wordt er bepaald welke reinigingsmethode het beste resultaat zal opleveren. Afhankelijk van het materiaal en de mate van vervuiling wordt er gekozen voor één of meer methoden. Soms volstaan enkele uren in een zuuroplossing, eventueel gevolgd door enkele dagen in een loogbad.

4. Dye-penetrant onderzoek op lekkages
Bij dit onderzoek wordt elke plaat onderzocht door middel van dye-penetrant vloeistoffen. Deze test maakt gaatjes of ‘cracks' zichtbaar onder uv-licht, die met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Het is van belang om alle platen op deze manier te testen, omdat één of meer lekke platen kunnen zorgen voor productietijd- en productverlies en dus voor hogere kosten.
Na de dye-penetrant test worden de vloeistoffen die daarbij zijn aangebracht weer verwijderd van de platen.

5. Pakkinggroef controle
In pakkingen kunnen vervormingen optreden door drukstoten of zwelling. De pakkinggroef dient echter vrij te zijn van vervormingen, omdat deze tot interne lekkages kunnen leiden. Dit is zelfs mogelijk bij nieuwe pakkingen. In de meeste gevallen kunnen de groeven worden hersteld, waardoor aanschaf van nieuwe platen niet nodig is.

6. Pakkinggroef richten en ontvetten (indien nodig en mogelijk)
Eventuele vervormingen worden gericht. Het napersen zorgt ervoor dat een goede afdichting weer mogelijk is. De groeven worden ook ontvet om een optimale hechting te waarborgen. Hierna is de plaat gereed om van pakkingen te worden voorzien.

7. Pakkingen lijmen en aanbrengen
Het aanbrengen van de pakkingen is een zeer kritisch proces. Deze kan geclipt of gelijmd worden. Het lijmen gebeurt meestal met 2-componentenlijm, afhankelijk van de applicatie en bedrijfsomstandigheden. Er wordt altijd gekeken naar de beste optie, aangezien het toepassen van de verkeerde lijm het platenpakket en de pakkingen ernstig kan schaden.

8. Lijmverbinding aanbrengen
Alle gelijmde pakkingen krijgen bij WCR een warmtebehandeling van circa 4 uur in een industriële oven. Deze behandeling vindt plaats onder een temperatuur tussen de 135° en 155°C. Deze methode kan leiden tot een verlenging van de levensduur van de pakking met een factor 10, ten opzichte van pakkingen zonder warmtebehandeling.

9. Eindcontrole en verzendklaar maken van het pakket
Voordat het pakket de werkplaats verlaat, wordt op elke plaat een eindcontrole uitgevoerd. Hierbij wordt de samenstelling van het pakket beoordeeld. Het pakket wordt op montagevolgorde aangeleverd, zodat de montage van de platenwarmtewisselaar zo min mogelijk tijd in beslag neemt. Op verzoek wordt een rapportage van de werkzaamheden meegeleverd.