DTA

D T A staat voor Dewaele Technical Agencies.

DTA bestaat sinds 1981 met de oorspronkelijk naam Dewaele Textielmachines heeft sindsdien een goede reputatie opgebouwd als agent van meestal Italiaanse constructeurs van textielmachines. DTA heeft klanten in zowel de weverij, de ververij en de veredelingssector. Wij bedienen deze klanten nog steeds onder het nieuwe logo van DTA met onze afdeling Textielmachines.

Sinds 1998 begonnen we met het leveren van ventielen en pompen voor onze klanten in de textielververij. Spoedig werden ook klanten beleverd die niet in de textielbranche actief zijn. Op die manier ontstond onze afdeling Pompen - Ventielen - Roerwerken. Inmiddels hebben wij referenties in heel wat andere bedrijfstakken.

Ongeveer in dezelfde periode groeide ook de vraag naar ecologische oplossingen voor het verwijderen van schadelijke stoffen uit de rookgassen afkomstig van de spanramen in de textielveredeling. Inmiddels hebben wij meer dan 20 projecten gerealiseerd in België en Nederland voor het neutraliseren van gasvormige effluenten. Deze technologieën en oplossingen voor het ontwateren en het drogen van slib zijn ondergebracht in de afdeling Ecologie.

Sinds september 2009 is DTA eveneens actief in de 'zoete sector' waar een breed gamma aan machines en installaties wordt aangeboden voor het bewerken en verwerken van chocolade. Wij hebben zowel installaties voor het maken van chocolade (van cacaoboon tot chocolade) voor de industriële prodcutie als kleinere installaties voor verwerken en bewerken van chocolade voor de industriële en/of ambachtelijke chocolatier.

Met onze eigen technici en het onderdelenmagazijn staan wij in voor snelle interventie op de door ons verkochte machines en installaties.