OPLOSSINGEN, producten

Een bevochtigingsinstallatie AKIMIST DRYFOG bestaat uit een aantal componenten die op elkaar worden aangesloten in een opstelling waarbij het benodigde water en de perslucht naar de AKIMIST toestellen wordt gebracht in functie van de behoefte aan vocht in de te behandelen ruimte.  Er dient voorzien te worden in aanvoer van elektrische stroom, water en perslucht.

Installatieschema bevochtiging

Alle onderdelen van de installatie zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

AKIMIST

AKIMIST ToestelDe Akimist DRY FOG brengt door middel van speciale vernevelaars water onder vorm van droge mist in de te bevochtigen ruimte.  Het water wordt dermate fijn verneveld dat zich geen condensvorming voordoet.

Optimale bevochtiging op een gereduceerde oppervlakte onmiddelijk op de plaats waar de bevochtiging nodig is.

Ieder toestel kan naargelang de behoefte uitgerust worden met 1,2,3 of 4 vernevelaars.

Download HIER meer details

BOOSTER

Voor grotere ruimtes biedt de BOOSTER een ideale oplossing. De krachtige verspreiding van de nevel zorgt voor een optimale vevochtiging, zonder condensvorming.

In deze installatie is geen perslucht nodig.  Het water wordt onder hoge druk tot bij de BOOSTER toestellen gebracht.

OMGEKEERDE OSMOSE filter

Om de AKIMIST DRYFOG toestellen optimaal te laten functioneren en het onderhoud te beperken raden wij aan een aangepaste waterzuivering te voorzien van het type 'omgekeerde osmose.

In functie van de nodige hoeveelhedi water zijn drie verschillende toestellen voorzien:
OSMOKIT 40: capaciteit tot 16 l/u.
OSMOKIT 80: capaciteit to 80 l/u.
OSMOKIT 160: capaciteit 160 l/u.

PERSLUCHTFILTER

Tussen de toevoerleiding van de centrale compressor van het bedrijf en de AKIMIST installatie wordt een luchtfilter met ontspanner geplaatst.

HYGROMETER

Om de luchtvochtigheid in de ruimte te meten en in functie van de metingen de installatie te sturen wordt een eigen vochtigheidsmeter in de installatie ingeschakeld.

De hygrometer wordt opgesteld centraal in de zone waar de bevochtiging nodig is.

 

REGELVENTIEL

Met behulp van een  elektrisch regelventiel op de persluchtleiding wordt de hoeveelheid perslucht die naar de AKIMIST toestelen gevoerd wordt  bijgeregeld in fucntei van de door de hyfgromter gemeten waarden en de behoefte aan bevochtiging in de ruimte.