Gaswassers en ventury scrubbers voor ontstoffing van luchtstromen

 

Ontstoffing van luchtstromen kan op 2 manieren: droge of natte ontstoffing. Technieken voor droge ontstoffing zijn cyclonen, vaste filters of de Wringing Separator. Bij natte ontstoffing wordt er een wasoplossing gebruikt, waardoor door contact de stofdeeltjes absorberen in de vloeistof en zo de luchtstroom in de scrubber gezuiverd wordt.

Een overzicht van onze ontstoffingssystemen vindt u ook in deze presentatie.

 

Interesse?

 

Gaswasser met geperforeerde platen

De gaswasser is uitgerust met 2 of meerdere geperforeerde platen. De verontreinigde luchtstroom wordt onderaan de toren ingebracht en gaat eerst doorheen een pre-washing zone en vervolgens via de openingen in de platen naar boven. Na een passage doorheen een vochtscheider verlaat de gewassen luchtstroom de gaswasser.

Boven de bovenste plaat wordt de wasoplossing ingebracht die in tegenstroom via de geperforeerde platen naar beneden stroomt. Dit verzekert een goed contact tussen de stofdeeltjes en het wasmiddel.

schema

Ventury scrubber

Natte ontstoffing kan ook gerealiseerd worden met een ventury scrubber. Hierbij wordt het stof verwijderd door het verschil in snelheid tussen de luchtstroom en de wasoplossing, waardoor het contact met de stofdeeltjes sterk wordt gestimuleerd.

schema