MAZZINI ICI - Klimaatregeling

MAZZINI ICI
Via N. Zucchelli, 2

I -240213  CLUSONE (BG)
ITALIË

T: +39 0346 2  7545
F: +39 0346 92 2955
www.mazziniici.com 


Mazzini Ici levert: 

  • Installaties voor klimaatregeling in spinnerijen, weverijen en breierijen
  • Centrale stofafzuiging voor textielbedrijven

Agent voor België en Nederland

AERIS GROUP: "VERSA-IHS" EEN NIEUWE STANDAARD VOOR PERFORMANTIE

Op ITMA 2019 introduceerde AERIS GROUP een geïntegreerd filtersysteem "VERSADRUM" gecombineerd met het nieuwe IHS bevochtigingssysteem dat ontwikkeld werd en gelauwerd door de Europese Gemeenschap als deel van het Horizon 2020 project.

"VERSA IHS" is het resultaat van de constante research van de R&D afdeling van de AERIS GROUP, met het oog op ‘Smart Solutions' met hoge betrouwbaarheid en veiligheid. In lijn met ecologische vereisten slaagde AERIS erin het verbruik van water en elektrische energie sterk te reduceren. De afmetingen van de installatie op zich zijn eveneens kleiner dan andere systemen.  

Een set van speciale ventilatoren (Plug Fans) vormen de kern van deze technologie. De motoren met IE4 efficiëntie en geïntegreerde frequentieregelaars maken het mogelijk om de snelheid direct proportioneel te regelen in functie van de noden in de productie-omgeving, waarbij een opmerkelijke energiebesparing wordt geleverd (-40%)

Het IHS bevochtigingssysteem vormt het kloppend hart van het geïntegreerde systeem en zorgt voor het recycleren van de lucht in de afdeling met een nooit eerder gezien saturatieniveau. IHS MAZZINI
Voor de eerste keer in dergelijke systemen wordt de lucht aangevoerd in DROGE kanalen. De Plug Fans sturen, de lucht door de pulserende inductieve kanalen met gepatenteerde technologie. De lucht wordt naar laminaire diffusers gebracht en pas daar wordt het water microscopisch verspreid in de luchtstroom en volledig in de luchtstroom opgenomen.
De hoeveelheid water wordt constant aangepast aan de noden met behulp van een nieuwe volumetrische hogedrukpomp die volledig onderhoudsvrij is.

Het brein van het VERSA IHS systeem is de innovatieve Digitron 2.0 Vario software. Deze controller is een geavanceerde gebruikersinterface met een open platform dat het klaarmaakt voor INDUSTRY 4.0. Het systeem is niet gelimiteerd tot enkel de thermo-hygrometrische controle over het proces en de omgevingsomstandigheden, maar checkt eveneens de correcte uitvoering van alle door het systeem gegenereerde instructies zodat instellingen, verbruik, eventuele storingen onmiddellijk geregistreerd en zo mogelijk gecorrigeerd worden.

In vergelijking met traditionele klima-systemen kan met VERSA- IHS een besparing opleveren tot 70% in energieverbruik en tot 60% in waterverbruik.

Mazzini ici s.r.l. en AlenA NW s.r.l. maken deel uit van de Italiaanse AERIS GROUP en worden in de BENELUX vertegenwoordigd door: DTA - DEWAELE TECHNICAL AGENCIES