Maken van chocolade

Met de doseer- en kneedmachines, de concheer- en raffineerinstallaties, de kogel raffineuses, de geïntegreerde installaties voor de industriële  productie van chocolade en de modulaire verplaatsbare mengers voor de toevoer van vloeibare en/of poedervormige aromaten of zelfs noten in de chocolademassa in toevoer naar de productielijn levert TECNO 3 stevige troeven voor het maken van kwaliteitsvolle chocoladeproducten.

Voor meer details over de onderstaande machines, download de INFO AANVRAAG, vul in en mail ons Uw aanvraag. Wij sturen U zo snel mogelijk de gevraagde informatie.

 

 

 

TECNO 3 ontwierp de MULTIPROCESS C en MULTIPROCESS R als mini productielijn voor het maken van kleine hoeveelheden chocolade. De toestellen bevatten alle nodige element voor het roosteren, debacteriseren, vermalen en wonniwing, het fijnmalen van de nibs, het mengen van ingrediënten, het raffineren en het concheren, om zo tot een vloeibare chocolademassa te komen.

MUTIPROCESS R

Multiprocess R bean to bar

 

Deze zeer compakte machine staat in voor het drogen en roosteren van de cacaobonen, waarna ze door middel van UV licht gedebacteriseerd worden en vermalen tot nibs. Na de het verwijderen van de pelletjes worden de nibs in vier groottes gesorteerd. De nibs kunnen verder met de Multiprocess C tot chocolade verwerkt worden.

 

 

 

 

MULTIPROCESS Cmultiprocess C  bean to bar



Met deze zeer compacte machine (2,5 x 1 meter vloeroppervlakte) maakt U zelf chocolade, vertrekkend van nibs.  De nibs worden vermalen tot een grovecacaomassa waarin additieven kunnen toegevoegd worden. Daarna wordt de massa in een kogelmolen fijn gemalen (tot < 20 micron) en geconcheerd in de concheertoren.  Er wordt een batch van 5 kilogram geproduceerd in anderhalf to twee uur.

 

 

Domori

 

 

Op onze stand op BAKKERSVAK in Rosmalen demonstreet Tiziana Bonon van de Italiaanse chocoladefabrikant DOMORI voor een talrijk publiek de mogelijkheden van de MULTIPROCES C voor het maken van chocolade op een efficiënte manier.

Bean to bar zelf chocolade maken

DOSEREN & MENGEN - Continu proces

machine type MIO-CI
Capacteiten: 200, 400, 600, 800, 1000, 1500, 2000 2500, 3000 kg/u.
Conform met directieve 2006/42/CE

DOSEREN& MENGEN - Discontinu proces (batch)

machinetype MDC-CI TECNO 3 - MDC-CI
Capaciteiten: 250, 500, 1000, 1500,
2000 kg/u.
conform met de directieve 2006/42/CE

 

 

CONTINU RAFFINEREN

Machinetype P10S-CI 
Capaciteiten: 100, 200, 400, 600,
800, 1000 kg/u.
Conform met Directieve 2009/42/CE

CONCHEREN

Machinetype CV
Capaciteiten: 200, 1000, 1500,
2000, 4000, 8000 lt.
Conform met Directieve 2006/42/CE

CONTINU LIJN: Doseren en Mengen + Rafineren + Concheren

Machinetype FAST 1
Capaciteiten: 100, 200, 400, 600,
800, 1000 kg/u.
Conform Directieve 2006/42/CE

Opslag van vloeibare chocolade

Mobiele tanks ST1000
inhoud 950 lt.
Conform Directieve 2006/2/CE

Opslag van vloeibare chocolade - Vaste opslagtanks

Vaste tanks SSR
Capaciteiten: van 500 tot 30000 lt.
Conform Directieve 2006/42/CE