Lowara Pompsturing / Snelheidsregeling

De HYDROVAR elektronische pompsturingen van LOWARA leveren een dubbel besparing op.  Enerzijds wordt door optimalisering van het toerental van de pomp(en) een veel efficiënter rendement en dus een energiebesparing gerealiseerd.  Anderzijds wordt door een geprogrammeerd sequentieel  in- en uitschakelen van de pompen die in een drukverhogingsgroep zijn opgesteld de slijtage gelijkmatig verdeeld over alle pompen, wat de totale levensduur van de opstelling te goede komt.

 

 

 

 

 

Hydrovar Pompsturing

Elektropompen/Drukverhogingsgroepen met variabele snelheid TEKNOSPEED en HYDROVAR WATERCOOLED

De nieuwe Teknospeed serie elektropompen en drukverhogingsgroepen met variabele snelheid is ontstaan voor huishoudelijke toepassingen in woningen en om de klant al het comfort en alle voordelen te bieden die mogelijk zijn door ervoor te zorgen dat de druk in huis constant blijft. De Teknospeed serie, een compacte, essentiële, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing, bestaat uit een frequentieomzetter die in de pomp geïntegreerd is en waarmee het mogelijk is om de snelheid van de motor zodanig te regelen dat altijd dezelfde druk aan de verbruiker geleverd wordt ook als de watertaphoeveelheid verandert. De Teknospeed serie is ook ontworpen om groot comfort en grote voordelen te bieden bij de gebruiksdoeleinden in de volgende sectoren: beregening, kassen, lichte industrie, fonteinen en waterwerken.


Specificaties

 • Debiet: tot 16 m³/h
 • Opvoerhoogte: tot 75 m
 • Stroomtoevoer: één fase 50 en 60 Hz
 • Vermogen: van 0,30 kW tot 1,10 kW
 • Maximum druk: 25 bar
 • Vloeistoftemperatuur: van 5 °C tot 40 °C

 

Nieuwe HYDROVAR Generatie HV 2.015 / HV 4.220

Hydrovar is meer dan een snelheidssturing die direct op de pompmotor geplaatst wordt.  Het is een inteligente en accurate controler die zichzelf automatisch aanpast, wat tal van voordelen oplevert inzake instellingen en regelingen. 
Het unieke modulaire ontwerp maakt het gebruik van  bijkomende controlers overbodig en past in elke confirguratie van master/slave pompopstellingen die moet voldoen aan de hoogste verwachtingen op het gebied van inzetbaarheid en betrouwbaarheid, terwijl het ook een economische oplossing is voor eenvoudige pompsturingen.

Specificaties:

 • Stroomtoevoer: één- en driefase 50 en 60 Hz
 • Vermogen: van 1,50 kW tot 22 kW
HYDROVAR HV 3.30 - 3.45

Voor instalalties met een vermogen hoger dan 30 kW is een Hydrovar uitvoering beschikbaar voor wandmaontage of inbouw in een stuurkast.  De mogelijkheden van dit toestel zijn identiek aan de bovenstaande uitvoering.

Specificaties

 • Stroomtoevoer: drie fase 50 en 60 Hz
 • Vermogen: van 30 kW tot 45 kW

 

Monofase HYDROVAR zonder display, type HV1.1

Deze units zijn beschikbaar voor vermogen van 1,  1,5 en 2,5 kW.


Op het toestel zelf zijn slecht twee drukknoppen en een LED indicator voorzien.
Het programmeren gebeurt d.m.v. een draagbaar toestel daar losgekoppeld wordt gedruende de werking.

Specificaties

 • Stroomtoevoer: één fase 50 en 60 Hz
 • Vermogen: van 1,10 kW tot 2,20 kW

 

HYDROVAR Sensorless - HVS 1.1

Een nieuw type struing voor pompen met variabele snelheid!
Het Sensorless Control System bevestigt nogmaals het feit dat intelligente pompsturingen en galangrijke besparing opleveren in zowel energieverbuik als levensduur van de pompen.  De energiebesparing komt vooral tot uiting in ciculatiesystemen waar het werkpunt van de pompen aangepast wordt aan de noden van de ringleiding.  Meestal zijn hiervoor een flow- en een drukmeter voor nodig.

Met de HYDROVAR SCS worden de dure meters vervangen door een accurate vermogensmeting.

Specificaties

 • Stroomtoevoer: één- en driefase 50 en 60 Hz
 • Vermogen: van 1,10 kW tot 4 kW