Jongia Mengers

INDUSTRIËLE ROERDERS JONGIA

Jongia levert een uitgebreid scala aan industriële roer- en mengapparatuur voor talrijke toepassingen binnen een verscheidenheid aan industriesectoren. Om maar een paar te noemen de (petro)chemie, de voedingsmiddelen en drankindustrie.
Onze kwaliteitsroerders zijn:
- Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden
- Solide en duurzaam
- Perfect gebalanceerd
- Gemakkelijk te installeren

VOOR ELKE TOEPASSSING EEN GESCHIKTE ROERDER

We ontwerpen, produceren en leveren mixers en roerapparaten voor elk proces. We gaan altijd uit van de wensen van de klant. We leveren topflens-, wandflens- en bodemroerders evenals dynamische en statische inline mixers en poederoplosinstallaties.

 

CRM Counter rotating mixer

Verschillende processen in een en dezelfde tank? Jongia's combinatiemixers (type CRM) kunnen uitstekend worden ingezet in processen waarbij mixers meer dan één specifieke taak hebben.

Afhankelijk van de vereisten kan een vat worden uitgerust met twee of meer afzonderlijke mixers. Allerlei verschillende combinaties zijn mogelijk. Een veelgebruikte oplossing is een ankerroerder met een axiaal verpompende roerder, een dispergeerroerder of een propellerroerder.

Als door de afmetingen van de tanktop het toepassen van een aantal separate mixers niet mogelijk is, dan raden we combinatiesystemen met een speciale holle-asconstructie aan. De aandrijvingen van de roerders worden bovenop elkaar gemonteerd, waarbij de ene roerderas door de andere loopt, en elke roerderas apart wordt aangedreven. Onze contraroterende mixer (CRM) is uitgerust met zo'n constructie.

 

Side Entry Direct Drive menger

Jongia's direct aangedreven wandflensroerders type JDRW kunnen worden gemonteerd in de wand of bodem van een vat. De roerderas is rechtstreeks gemonteerd in aandrijving, hetgeen leidt tot een korte bouwlengte.

Dit type wandflensroerder is uitgerust met een enkelvoudig, binnenliggend mechanical seal. Afhankelijk van het medium kan daarentegen wel een enkelvoudig of dubbel buitenliggend mechanical seal worden toegepast met een spersysteem.

De roerders kunnen vlakbij de bodem worden geplaatst. Dit wordt mogelijk gemaakt door de speciale wijze waarop de mixers worden gemonteerd. Door de combinatie van een hoge rondpompcapaciteit en het lage shear zijn de JDRW-mixers een geweldige oplossing voor grotere tanks. Een handmatig of pneumatisch bediende lekstop kan worden toegepast.

 

KL/TS roerder/menger

De KL/TS-roerder van Jongia is een lichte, solide roerder aangedreven door een elektrische of pneumatische motor. Dit type roerder is verkrijgbaar in een KL- of een TS-versie.

De KL-uitvoering van deze roerder kan gemakkelijk worden bevestigd aan de wand van het vat door middel van een unieke, verstelbare klem. De TS-uitvoering van de mixer is uitgerust met een montageflens.

Extra lagers in het lantaarnstuk garanderen een solide constructie en een korte bouwhoogte.

 

High Shear mixers

Jongia's snel lopende high shear mixers zijn vooral geschikt voor het aanmaken van dispersies van moeilijk oplosbare poeders en vaste stoffen en emulsies. Ze kunnen ook worden ingezet bij het maken van emulsies.

De speciale rotor-statorkop van het apparaat genereert::

• een hoge afschuifkrachten in de mengzone
• effectieve top over bodem menging

Om een overmatige luchtinslag te vermijden kan een geslpeten of geperforeerde stationaire kraag worden aangebracht. Het compacte ontwerp van de high shear mixer betekent dat het door een relatief kleine tankaansluiting, mangat of handgat in het vat kan worden gemonteerd.

 

Heavy Duty Mixers

Jongia's industriële mixer van het type HD is ontworpen voor zware industriële toepassingen. Dankzij de modulaire constructie kan hij gemakkelijk worden bevestigd aan allerlei soorten asafdichtingen, ongeacht welke afdichting moet worden gebruikt.

Radiale en axiale belasting van de aandrijving worden volledig geabsorbeerd door een separate dubbele lagering en de flexibele koppeling waarmee de roeras is verbonden met de aandrijving. De industriële roerder van type HD heeft een vormvaste, torsievrije behuizing. Deze robuuste constructie en de nauwkeurige rondloopeigenschappen garanderen de duurzaamheid van de asafdichting.

 

Licht Industriële roerder

Jongia's industriële mixer van het type L/JR is speciaal ontworpen voor lichtindustriële toepassingen. Bij deze roerder wordt de roerderas gemonteerd en gelagerd in de holle as van de reductiekast.

Dit type industriële roerder kan worden uitgevoerd met een grote verscheidenheid aan afdichtingen, waaronder stofkappen, lipringdichtingen, pakkingbussen of mechanische afdichtingen. Als de roerderas langer is dan 5 meter, dan kan een bodemlager of een tweede roerderstoel met extra lagering worden toegepast.

 

Type N Industrieel roerwerk

Jongia's industriële mixer van het type N heeft een transmissie met een uitgaande as die is bevestigd aan de as van de mixer door middel van een vaste koppeling.

De koppeling is aangebracht in een torsievrije en gemakkelijk toegankelijke roerderstoel. De roerderstoel heeft een geïntegreerd dubbel, zelf uitlijnend lager. Radiale belasting van de aandrijving wordt uitstekend geabsorbeerd, zodat de roerder goed rondloopeigenschappen heeft en zeer duurzaam is.

Het ontwerp van de mixer van het type N is ook zeer geschikt voor langere assen zonder dat er bodemlagers voor nodig zijn. Vanwege de modulaire constructie kunnen diverse soorten (verplichte) afdichtingen toegepast worden.

 

RWM Heave Duty Side Entry roerwerk

ongia's roerder type RWM is een wandflensroerder geschikt voor heavy-duty toepassingen. Enkele specificaties van de RWM:

• De roeras heeft een afzonderlijk lager.
• De as is verbonden met de aandrijving door middel van een riemoverbrenging. De roerder is uitgerust met een buitenliggend, enkel of dubbel mechanical seal.

Een alternatief ontwerp maakt het verwisselen van afdichtingen mogelijk terwijl de tank volledig gevuld is. Deze configuratie is met name geschikt voor grote opslagtanks. Ook is een constructie voor de sector van zware petrochemicaliën mogelijk conform API.

 

Topflens menger

Jongia's mixer van het type JDR is een innovatief product. Het is een roerder zonder transmissie, zodat het lekken van olie en het besmetten van de inhoud van de tank met smeermiddelen tot het verleden behoren.

De roerderas wordt rechtstreeks in de aandrijving geplaatst; er is geen uitgaande motoras nodig. Deze krachtige en vrijwel onderhoudsvrije roerder is met name geschikt voor toepassingen binnen de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie

Wilt u meer informatie over dit type roerder, download hier ons leaflet (alleen in Engels beschikbaar). Hebt u vragen of verzoeken? Bezoek onze pagina met contactpersonen om te weten te komen met wie u contact kunt opnemen.