ITEMATECH

Net voor ITMA 2019 nam ITEMA het Italiaanse PANTER - in vogelvlucht amper 7 kilometer van de Itema gelegen - over.  De Hercules en de UNIRAP weefmachines vullen het programma van Itema sterk aan. Samen met de HP7300HP projectielweefmachine en speciale versie van de R9500² heeft ITEMA nu een sterke insteek in de weverijen van technische weefsels op basis van o.m. monofilamenten, Kevlar, glasvezel, Carbon tapes, enz.

Torsieloze inslaginbreng op UNIRAP weefmachine

Weven van Carbon tapes op UNIRAP weefmachine

HERCULES grijperweefmachine

De Hercules grijperweefmachine kan geleverd worden met zowel nagatieve als positieve grijpers.  
De slagkracht van het weefriet kan tot 45000 N bedragen terwijl de spanning op de kettingdraden tot 60000 N kan oplopen.
De zeer gevoelige, maar constructief erg sterk sleperinrichting zorgt ervoor dat zowel heel licht als extreem zware weefsels geweven kunnen worden.
De machine wordt gebouwd in verschillende breedtes gaande van 1900 tot 6200 mm.

Doordat de dobby met een afzonderlijke motor wordt aangedreven is een zeer flexibele instelling van de timing van openen en sluiten van de sprong mogelijk.

 

brochure hercules

UNIRAP grijper weefmachine

Bij de UNIRAP haalt één grijper de inslag op aan de aangeefzijde en trekt de inslag door de sprong.
Voor het weven van tapes/bandjes is een 'Zero Torsion' systeem voorzien dat garandeert dat de inslag volledig vlak in het weefsel ligt.
Voor de inslaginbreng kan de aandrijving geleverd worden vanuit de hoofdmotor, maar voor meer flexibilteit kan een afzonderlijke motor voorzien worden.
De dobby wordt steeds met een afzonderlijke motor - gesynchroniseerd met de inslaginrichting - aagedreven.  Ook hier zijn de instellingen programmeerbaar.
De ketting kan toegevoerd worden van weefbomen of van een bobijnrek dat achter de weefmachine wordt opgesteld.

Weefbreedte van 1600 tot 2500 mm.

Deze machine vindt haar toepassing voor het weven van bijvoorbeeld carbon en Kevlar tapes,  glasvezel lonten, vlaslonten, papierbandjes,  enz.

 

brochure unirap