IBC mixers

Na een tijdje is het soms nodig om het product dat in een IBC is opgeslagen terug moet omgeroerd worden om de homogeniteit te herstellen.  Met Euromixers bieden wij een gamma van industriële mengers aan die gemakkelijk op een IBC bevestigd kunnen worden

Euromixers heeft jarenlange ervaring met compacte mengers voor gebruik op IBC's.  We ontwikkelden een aantal extra's die van uw goedkope IBC-menger  een productiemenger maken. Zo kan de IBC menger van Euromixers voorzien worden van o.m. een toevoerbak voor poeders en/of één of twee toevoerleidingen voor vloeistoffen. Zo maakt U van Uw (goedkope) IBC menger een echte productiemenger!

TOEPASSINGEN

* Chemische industrie
* Kleurstoffen en pigmenten
* Zout- en suikeroplossingen
* Verven en lakken, bvb parelverf voor wegmarkering
* Voedselmengsels en dranken
* Waterbehandeling: chemicaliën en floculanten
* Farmaceutica en Cosmetica


Plaatsing van het IBC Roerwerk

IBC menger video »

Detail van de klapimpeller

Folding Impeller

________________________________________________________________________

               Praktijkopstelling van 5 EUROMIXERS - IBC-mengers, klik HIER
________________________________________________________________________

Standaard IBC menger

De IBC mengers van Euromixers zijn compact en compleet in hun uitvoering.  De aandrijving kan naar keuze gebeuren met een elektrische motor of met een pneumatische motor. De elektrische motor kan op aanvraag ook voorzien worden van een trappenloze snelheidsregeling.  Het frame is voorzien voor manipulatie met een heftruck.

Als roerelementen zijn kleine dispergeerschijven combineerbaar met klapschroeven als basis roerelement. De grootte van de roerelementen en de snelheid wordt door ons berekend in functie van uw toepassing.

NIEUW: Onze IBC mixers kunnen geleverd worden met schroef en roer-as in kunststof voor het mengen van agressieve producten

Onze IBC mixers voldoen aan alle veiligheidsnormen en zijn binnen de week leverbaar.

Stuur een automatische prijsaanvraag.  Klik hier voor een invulformulier.

 

IBCmenger met pneumatische motor

De pneumatische motoren zijn voorzien van een regelventiel waarmee de snelheid van het roerelement kan geregeld worden en een geluidsdemper op de uitlaat.
Ook hier is het frame voorzien voor manipulatie met een heftruck.

Vraag ons om meer informatie over onze ATEX uitvoering.

E-400 Klapschroef

Onze IBC mixers zijn voorzien van een speciale 'klapschroef'.  De schroef gaat gemakkelijk door de opening van de IBC (diam 150 mm.) Zodra de menger wordt aan gezet klappen de bladen van de schroef open en worden in horizontale positie gebracht.

IBC mixer met poedertoevoer

MAAK VAN UW IBC mixer een volwaardige industriële mixer!!!

Naast de aandrijfmotor van de menger is een afsluitbare conische toevoer geplaatst waarin poeders of korrels kunnen toegevoegd worden aan de vloeistof in de IBC. De poedertoevoer is zo gericht dat het poeder naar beneden valt zonder in contact te komen met de roeras.

IBC menger met vloeistoftoevoer

Voor het inmengen van vloeistoffen heeft Euromixers de IBC menger voorzien van één of twee toevoerleidingen waarop soepele slangen kunnen aangesloten worden, waarmee extra vloeistoffen kunnen aangevoerd worden. De leiding is zo gemaakt dat de vloeistof(fen) rechtstreeks naar onder vloeien, zonder in contact te komen met de roeras.

Een verdere stap om uw IBC mixer als productiemixer te gebruiken!!!

IBC mengers met gemengde toevoer voor additieven

Haal meer uit uw IBC mixer!!!

Indien gewenst kan uw IBC menger ook voorzien worden voor het toevoegen van zowel poeders als één of twee vloeibare additieven. Ook hier zijn de verschillende toevoeren van elkaar gescheiden, zodat de additieven enkel in de vloeistof in de IBC gemengd worden.

HIGH SHEAR UITVOERING

Binnenkort komt Euromixers met een insteekmixer voor IBC's op de markt in "high shear" uitvoering. Hiermee kunnen moeilijk mengbare producten in emulsie gebracht worden.