Historiek

DTA staat voor Dewaele Technical Agencies en dit is sinds 2005 de nieuwe firmanaam voor het vroegere Dewaele Textielmachines.

Dewaele Textielmachines werd opgericht in 1981 en heeft sindsdien een goede reputatie opgebouwd als agent van meestal Italiaanse constructeurs van textielmachines. DTM had klanten in zowel de weverij, de ververij en de veredelingssector. Wij bedienen deze klanten nog steeds onder het nieuwe logo van DTA met onze afdeling Textielmachines.

Sinds 1998 begonnen we met het leveren van ventielen en pompen voor onze klanten in de textielververij. Spoedig werden ook klanten beleverd die niet in de textielbranche actief zijn. Op die manier ontstond onze afdeling Pompen - Ventielen - Roerwerken. Inmiddels hebben wij referenties in heel wat andere bedrijfstakken.

Ongeveer in dezelfde periode groeide ook de vraag naar ecologische oplossingen voor het verwijderen van schadelijke stoffen uit de rookgassen afkomstig van de spanramen in de textielveredeling. Wij vonden de nodige oplossingen die ook buiten de textielsector konden toegepast worden. Deze technologieën en oplossingen voor het ontwateren en het drogen van slib zijn ondergebracht in de afdeling Ecologie.

Sinds september 2009 is DTA eveneens actief in de 'zoete sector' waar een breed gamma aan machines en installaties wordt aangeboden voor het bewerken en verwerken van chocolade.

Met onze eigen technici en het onderdelenmagazijn staan wij in voor snelle interventie op de door ons verkochte machines en installaties.