Grijperweefmachines

De R9500 is biedt een ultieme weefervaring: eenvoud van concept, hoge prestaties, hoog rendement, lage onderhoudskost, hoge weefkwaliteit.

De nieuwe grijpermachine - geïntroduceerd in Februari 2013 - combineert alle positieve elementen van de vorige generaties van weefmachines binnen de groep en resulteert in een polyvalente weefmachine voor zowel kleding- als decoratiestoffen en technische weefsels. Sinds de introductie zijn meer dan 1500  R9500 machines wereldwijd verkocht, Ook een aantal Belgische klanten gaven hun vertrouwen aan de R9500.

De eerste R9500 machines zijn inmiddels reeds een aantal maanden aan het werk in Belgische weverijen, met zeer succesvolle resultaten!

brochure

 

 

Klik hier voor een brochure van de machine.

 

 

document

 

Kopie van het artikel in UNITEX 04/2012

 

 

De R9500 TERRY voor badstof is de opvolger van de zeer succesvolle SILVER Dyna Terry grijperweefmachine en zet de reputatie van haar voorganger voort.  De basimachine is de R9500  De elektronisch gestuurde kettingboomafwikkelaar is programmeerbaar en  biedt de mogelijkheid verschillende lussenhoogtes in éénzelfde weefsel te combineren. 

brochure

 

 

 

R9500 grijpermachine

R9500 - Fantasiegarens

R9500 - Grijperweefmachine

De ALPHA (Somet), de Leornardo en C501 (Vamatex) en de G6500 (Sultex) zijn inmiddels vervangen door de nieuwe "Weaving Experience" van ITEMA.

Dit concept dat gestoeld is op ruim 40 jaar ervaring in de bouw van grijperweefmachines binnen de groep betekent een nieuwe mijlpaal voor het weven.

Kenmerken van de R9500:

- Robuuste constructie
- Minimale plaatsinname
- Hoge toerentallen
- Uitgebreide versatiliteit
- Hoge betrouwbaarheid
- Laag energieverbruik
- Gemakkelijke bediening en onderhoud
- Lage onderhoudskost

Kortom alles wat van een moderne weefmachine wordt verwacht.

BROCHUER itema r9500 

 

R9500 TERRY Badstofweefmachine

De R9500 Terry is afgeleid van de succesvolle grijperweefmachine SILVER Dynaterry.  De basis weefmachines is de inm!iddels zeer usccesvole R9500.    Het principe van de lussenvorming is van het type 'bewegende borstboom/sleper' en biedt de mogelijkheid om tijdens het weven trappenloos de hoogte van de lussen te wijzigen.  Ook de lussenvorming over 3 of 4 scheuten kan tijdens het weven veranderd worden.De extreme flexibiliteit en de uitgebreide regelmogelijkheden maken van SILVER HS een ideale machine voor het weven van relatief kleine runs in hoge kwaliteit.

brochureKlik hier voor de brochure van de R9500 Terry