Grijperweefmachines

De R9500² grijperweefmachine biedt een aantal vernieuwingen tegenover de vorige generatie die de machine economischer maken en onderhoudsvriendelijker.
De luchtgekoelde hoofdmotor is vervangen door een oliegekoelde motor die een hoger rendement levert en gebruik van nieuwe materialen en afwerkingsmethoden verminderen de wrijving in de aandrijfgroepen voor de grijpers met 30 %. Het totale plaatje levert een verlaging van het energieverbruik met zowat 15 %. Inzake ergonomie is de voorzijde van de machine met 50 millimeter verlaagd, zodat de wever gemakkelijker toegang heeft tot de kettingdraden.
Enkele bijkomende opties maken dat de kost voor onderdelen nog lager zijn dan voorheen; nieuw ontwikkelde grijperlinten (iBOOSTER) en aandrijfwielen zorgen voor een bijna verdubbelde levensduur en het iCARE systeem houdt met specifieke sensoren de slijtage onder controle.
Met de iSAVER kan voor bepaalde weefsels/inslagen gewerkt worden zonder valse zelfkant aan de aangeefzijde.

 

De R9500² TERRY voor badstof is de opvolger van de zeer succesvolle SILVER Dyna Terry grijperweefmachine en zet de reputatie van haar voorganger voort.  De basimachine is de R9500²  De elektronisch gestuurde kettingboomafwikkelaar is programmeerbaar en  biedt de mogelijkheid verschillende lussenhoogtes in éénzelfde weefsel te combineren. 

 

 

R9500 - Fantasiegarens

ISaver - weven zonder links valse zelfkant

R9500² - Grijperweefmachine

Verder bouwend op de positieve ervaring met de R9500 zijn een aantal verbeteringen aangebracht met 15% besparing op het energieverbruik, lagere onderhoudskosten en verbeterde ergonomie als resultaat.

Kenmerken van de R9500²:

- Robuuste constructie
- Minimale plaatsinname
- Hoge toerentallen
- Uitgebreide versatiliteit
- Hoge betrouwbaarheid
- Laag energieverbruik
- Gemakkelijke bediening en onderhoud
- Lage onderhoudskost

Kortom alles wat van een moderne weefmachine wordt verwacht.

 

brochure R9500_2

R9500 TERRY Badstofweefmachine

De R9500 Terry is afgeleid van de succesvolle grijperweefmachine R9500².   Het principe van de lussenvorming is van het type 'bewegende borstboom/sleper' en biedt de mogelijkheid om tijdens het weven trappenloos de hoogte van de lussen te wijzigen.  Ook de lussenvorming over 3 of 4 scheuten kan tijdens het weven veranderd worden.De extreme flexibiliteit en de uitgebreide regelmogelijkheden maken van SILVER HS een ideale machine voor het weven van relatief kleine runs in hoge kwaliteit.

 

broichure r9500 Terry