CRIPPA - Bobijnrekken, toebehoren

CRIPPA s.r.l.                    

Via L. Cadorna 20
I - 23894 CREMELLA (CO)
I T A L I Ë

T: +39 039 95 5238
e-mail: crippamario.srl@tin.it
www.crippamariosrl.it  

Crippa Levert:

  • Compacte bobijnrekken voor de bontweverij
  • Universele bobijnhouders voor alle bobijntypes
  • Compacte weefselopwikkelaars te plaatsen in de weefmachine

Wanneer Mario Crippa niet langer competitief was in het bouwen van weefmachines, schakelde hij over naar het maken van allerlei eenvoudige maar slimme accessoires die het leven van de wever aangenamer en rendabeler maken en de kwaliteit van het weefsel ten goede komen.

Crippa bouwt onder meer plaatsbesparende bobijnrekken voor de inslag in meubelstof- en bontweverijen, de enige echte universele bobijnhouder wordt door Crippa gemaakt. Stofafzuiging op de inbrengorganen voor de inslag op weefmachines en compacte weefselopwikkelaars die toelaten om het weefsel onmiddellijk op kartonnen hulzen op te wikkelen in de weefmachine, zijn ook producten die door Crippa werden ontwikkeld op vraag en met de inbreng van de klanten.

Agent voor België en Nederland

AUTOCREEL

Voor weverijen met uniforme weefsels waar dezelfde inslag gedurende lange tijd op de weefmachine blijft bouwt CRIPPA de AUTOCREEL bobijnrekken.  Per positie worden 8 bobijnen kop-aan-staart verbonden en automatische in de afwikkelpositie gebracht.
Minder interventies en langere looptijd resulteren in een hoger rendement.

brochure autocreel

 

 

COMPACT - Plaatsbesparende bobijnrekken voor bontweverij.

Wanneer met veel verschillende inslagen kleuren en/of inslagtypes wordt geweven is de opstelling van het grote aantal inslagbobijnen bij de weefmachines soms een probleem.  Met de COMPACT bobijnrekken worden op een beperkte oppervlakte en op zeer toegankelijke manier een groot aantal inslagbobijnen opgesteld.

Download hier de tekening van een bobijnrek 2l/335/8GS
2 lagen bobijnen, plaatafstand 335 mm., 8 bobijnhouders GRIPSPOOL

Download hier de tekening van een bobijnrek 4L/440/16GS
4 lagen bobijnen, plaatafstand 440 mm., 16 bobijnhouders GRIPSPOOL

Download hier de tekening van een bobijnrek 3L/430/12GS
3 lagen bobijnen, plaatafstand 430 mm., 12 bobijnhouders GRIPSPOOL

Download hier de tekening van een bobijnrek 4L/350/16GS
4 lagen bobijnen, plaatafstand 350 mm., 16 bobijnhouders GRIPSPOOL

Download hier de tekening van een bobijnrek 6L/323/24GS
6 lagen bobijnen, plaatsafstand 323 mm., 24 bobijnhouders GRIPSPOOL

GRIPSPOOL - Universele bobijnhouder

De GRIPSPOOL is de enige werkelijk universele bobijnhouder die zowel conische als cilindrische garenhulzen feilloos vastklemt.  Kartonnen hulzen worden evenals kunststofhulzen zowel in horizontale als in schuine positie op hun plaats gehouden.  Het wisselen van veren of rubberen klemstukken is niet langer nodig.

 

brochure Gripspool

MINIROLLER

De MINIROLLER van CRIPPA is ontworpen voor de weverijen van bijvoorbeeld meubelstoffen waar stuklengtes van 50 of 60 meter op de weefmachine opgewikkeld worden.  Met de Miniroller wordt het weefsel net als op een externe batching motion of een kartonnen huls opgewikkeld.  De oorspronkelijke oppervlakte van de weefmachine wordt niet vergroot en ook de originele loopgangen blijven intakt.

brochure miniroller