BEAN to BAR

TECNO 3 heeft tientallen jaren ervaring met de bouw van installaties voor het maken van chocolade.  De installaties voor het roosteren, breken, debacterieseren, malen raffineren en choncheren van chocolademassa zijn een referentie in de chocolade industrie.

In 2017 lanceerde TECNO 3 de revolutionaire MULTIPROCESS C machine voor  het maken van chocolade vertrekkend van nibs. Vorig jaar werd het programma aangevuld met de zeer compacte MULTIPROCESS R die instaat voor het roosteren, debacteriseren, breken en zuiveren van de cacaobonen.  De nieuwe machine werd geïntroduceerd op SIGEP in Rimini Italië en op PROSWEETS in Keulen.

Met de combinatie van beide machines maakt de chocolatier van 20  tot 300 kg chocolade per dag op een vloeroppervlakte van ongeveer 7 vierkante meter.

De interesse is zeer groot, vooral omdat de MICROPROCESS combinatie de meest compacte machine is in haar soort.

Multiprocess bean to bar

De streefdoelen die TECNO 3 vooropgezet had tijdens de ontwikkeling van de MULTIPROCESS C en de MULTIPROCESS R zijn:

- Een beperkte vloeroppervlakte en hoogte
- Controleerbare roostertemperatuur en -tijd
- Perfecte debacterisatie van het product
- Het accuraat mengen van de ingredienten
- Een efficiënte raffinage om de gewenste granulometrie te bekomen
- Het snel concheren om de smaak te optimiseren
- Snelle (de-)montage van alle onderdelen van de machine voor gemakkelijke
   reiniging bij verandering van receptuur

MAAK HET VERSCHIL - MAAK ZELF UW CHOCOLADE! 

Lees meer

Om het instappen in het Bean-to-Bar verhaal financieel gemakkelijker temaken heeft TECNO 3 twee formules in het leven geroepen om op een interessante manier kennis te maken met de machines.

HUUR een machine:  Je kan bij ons een machine voor een bepaalde periode huren, gaande van 10 dagen tot een jaar.  De machine blijft eigendom van TECNO 3.  Indien na de huurperiode de machine aangekocht wordt, word de betaalde huur beschouwd als voorafbetalingen.

LEASE een machine: Wanneer je een machine wil aankopen, maar niet beschikt over de nodige fondsen, dan kan je door de samenwerken tussen TECNO3 en de internationale leasingfirma GRENKE een operationele leasing aangaan.  Je hebt jouw bank niet nodig, en de machine staat niet op het actief van jouw balans.  Er is leasing mogelijk tot een looptijd van 5 jaar.

Indien je interesse heb voor een van deze formules, neem contact met:

geertdesmeyter@dta-industrial.be / GSM +32 475 76 3941

MULTIPROCESS C

De MULTIPROCESS C is een zeer compacte machine voor het maken van chocolade vertekkend van cacao nibs.  Ze integreert volgende processen:

- Grof vermalen van de nibs tot cacaomassa
- Vermengen van de cacaomassa met andere additieven (melkpoeder, lecithine,
   aromaten,...)
- Raffineren van de cacaomassa tot een fijnheid van minder dan 20 micron
- Concheren

Er zijn 3 machinetypes:

MULTIPROCESS C5: capaciteit: 5 kg. / verwerkingstijd 1,5 tot 2 uur
de C5 kan uitgerust worden met een kleine tempereuse en ingebouwde koelkast.

MULTIPROCESS C25: capaciteit: 25 kg. / verwerkingstijd 2 tot 2,5 uur

MULTIPROCESS C50: capaciteit: 50 kg. / verwerkingstijd 2 tot 2,5 uur

download

 

Download de brochure

MULTIPROCESS R

De MULTIPROCESS R is een zeer compacte installatie die een aantal processen voor het maken van chocolade in één installatie verenigt; het roosteren, debacteriseren, breken en zuiveren van cacaobonen met cacaonibs als resultaat.

Kenmerken van de machine:

- Zeer compact: (+/- 5 m² vloeroppervlak)
- Instellingen en progammering middels touchscreen
- Gemakkelijk te reinigen
- Capaciteit: +/- 30 kg/U.
- Geïnstalleerd vermogen: 17 kW
- Conform aan directieve 2006/42/CE
- Polyvalent: kan ook gebruikt worden voor het roosteren en reinigen van
   hazelnoten, amandelen, pistache noten, enz.                                        

download brochure

 

Download hier de brochure

 

Bean to bar: MULTIPROCESS R

Bean to Bar: MULTIPROCESS C

De MULTIPROCESS familie  past volledig in de hedendaagse tendens waarbij de consument meer wil weten over het product dat hij koopt en uiteindelijk in zijn mond stopt. De chocolatier kan met deze machines zelf zijn eigen signatuurchocolade maken. De machines hebben een modern design en nemen een beperkte vloeroppervlakte in; ze kunnen dus perfect in het verkooppunt opgesteld worden, waar de klant een echte chocoladebeleving ondergaat.

Bovendien zoeken steeds meer chocolatiers naar directere toevoer van cacaobonen of -nibs, enerzijds om een meer exclusief product te kunnen aanbieden en anderzijds om de cacaotelers een betere winstmarge te gunnen.

De MULTIPROCESS machines  passen volledig in dit concept!