Bardiani hygiënische ventielen

De afsluiters van BARDIANI behoren tot de beste in de wereld wat betreft hygiënisch ontwerp en robuustheid. Mede hierdoor worden uw onderhoudskosten en "total cost of ownership" aantoonbaar verlaagd.

Download de algemene BARDIIANI catalogus

HOGE DRUK AFSLUITER

De hogedruk afsluiter is ontworpen voor voor de zwaarste en meest veeleisende applicaties. Elke component dat in contact staat met het product of met de pneumatics wordt uit één stuk massief RVS vervaardigd. De dimensie van de pneumatische onderdelen, de selectie van het type verbinding en andere karakteristieken kunnen wij naar wens voor u aanpassen.

MIXPROOF AFSLUITER

De mixproof afsluiter is ontworpen voor het gescheiden houden van twee verschillende vloeistoffen, evenals het voorkomen van verontreiniging met een niet-sanitaire vloeistof. Het toepassen van mixproof afsluiters bij het fabrieksontwerp zorgt voor een afname van het aantal enkelzittingafsluiters waardoor er minder fabrieksruimte nodig is. Hierdoor is ook de automatisering efficiënter.

HYGIENISCHE TERUGSLAGKLEP

De hygiënische terugslagklep voldoet volledig aan de steeds hogere eisen van de markt met betrekking tot hygiëne. De terugslagklep wordt uit één stuk massief RVS 316L vervaardigd. Dankzij de gladde afwerking en het ontwerp zonder veer en dode hoeken is deze afsluiter zeer goed te reinigen.

De hygiënische terugslagklep is speciaal ontworpen voor bedrijven in de farmacie en de voedingsmiddelenindustrie.

VLINDERKLEPPEN

De vlinderkleppen worden uit één stuk massief RVS vervaardigd. Mede hierdoor is deze vlinderklep zeer robuust en bestand tegen grote krachten en temperatuurschommelingen.
De vlinderkleppen zijn leverbaar als lucht- of handbediend. De handbediende vlinderklep kan in zeven standen vergrendeld worden.

KOGELAFSLUITERS

De kogelafsluiter heeft een volledige doorlaat. Toepasbaar voor producten waarbij geen enkele belemmering van de productstroom gewenst is. De kogel afsluiter is leverbaar als twee-of als drieweg afsluiter.

REGELAFSLUITERS

De afsluiterhuizen van de regelafsluiter worden uit één stuk massief RVS vervaardigd. Mede hierdoor zijn de afsluiters zeer robuust en bestand tegen grote krachten en temperatuurschommelingen.
De regel afsluiter is leverbaar met verschillende positioneeringssystemen, pneumatisch 0,2 tot 1 bar of electro/pneumatisch 4 tot 20 mA.

OVERDRUKBEVEILIGING

De overdrukbeveiligingen zijn o.a. te gebruiken om apparatuur zoals lobbenpompen te beschermen voor te hoge drukken.
Let op! De overdrukbeveiligingen zijn niet bedoeld als een veiligheidsmaatregel zoals de wet deze voor drukapparatuur voorschrijft. Het is dus raadzaam om goed op te letten bij het gebruik van deze overdrukbeveiliging. Neemt u bij vragen omtrent de toepasbaarheid gerust contact met ons op.

MANIFOLDS

Voor klantspecifieke toepassingen bouwt BARDIANI complete manifolds.