Zelf Chocolade maken

TECNO 3 heeft tientallen jaren ervaring met de bouw van installatie voor het maken van chocolade.  De installaties voor het roosteren, breken, debacterieseren, malen raffineren en choncheren van chocolademassa zijn een referentie in de chocolade industrie.

In samenwerking met de Italiaanse fabrikant van kwaliteitschocolade DOMORI ontwikkelde TECNO 3 een zeer compacte machine die de chocolatier de mogelijkheid biedt om op een snelle en efficiënte manier zijn eigen chocolade te maken.
Na meer dan een jaar testen werd de MULTIPROCESS C voorgesteld op de SIGEP beurs in Rimini/Italië.  Op 5 en 6 maart laatstleden werde de machine getoond op BAKKERSVAK in Rosmalen en inmiddels hebben heel wat bezoekers van BIBAC Plus in Antwerpen ook kennis gemaakt met deze machine.

 

 

MULTIPROCESS C

Met deze zeer compacte machine (2,5 x 1 meter vloeroppervlakte) maakt U zelf chocolade, vertrekkend van nibs.  beantobar

TECNO 3 ontwierp de MULTIPROCESS C als mini productielijn voor het maken van kleine hoeveelheden chocolade. Het toestel bevat alle nodige elementen voor het fijnmalen van de nibs tot cacaomassa, het mengen van ingrediënten, het raffineren en het concheren, om zo tot een vloeibare chocolademassa te komen.

MAAK HET VERSCHIL - MAAKT ZELF UW CHOCOLADE!

brochure MULTIPROCES C

 

Download hier de brochure

 


Domori

 

 

Op onze stand op BAKKERSVAK in Rosmalen demonstreert Tiziana Bonon van de Italiaanse chocoladefabrikant DOMORI voor een talrijk publiek de mogelijkheden van de MULTIPROCES C voor het maken van chocolade op een efficiënte manier.

 

 

Bean to bar: zelf chocolade maken

De MULTIPROCESS C past volledig in de hedendaagse tendens waarbij de consument meer wil weten over het product dat hij koopt en uiteindelijk in zijn mond stopt. De chocolatier kan met dit toestel zelf zijn eigen signatuurchocolade maken.  De machine heeft een modern design en kan dus perfect in het verkooppunt opgesteld worden, waar de klant een echter chocoladebeleving ondergaat.

Bovendien zoeken steeds meer chocolatiers naar directere toevoer van cacaobonen of -nibs, enerzijds om een meer exclusief product te kunnen aanbieden en anderzijds om de cacaotelers een betere winstmarge te gunnen.

De MULTIPROCESS C past volledig in dit concept!