PTS - Ploegschaarmenger

Het type PTS Ploegschaarmenger is één van de twee types van Turbulente Mengers van PerMix. Het andere is het type PTP Peddelmenger
Net zoals het type PRB Lint Menger is onze PTS Ploegschaar Menger zo flexibel dat zowat alle materialen zoals, poeders, granulaten, korte vezels, vochtige solids kunnen vermengd worden al dan niet met vloeistoffen, pasta's of hoog viskeuze producten.
De PTS Ploegschaar Menger kan ingezet worden voor verschillende processen: compounding, fijn vermengen, dispergeren, suspensiëren, emulsifiëren, ontluchten, tempereren, versnellen van chemische of fysische reacties, granuleren, afbreken van agglomeraten, enz. Dit type is bijzonder geschikt voor het inmengen van sporenelementen in verhoudingen van 1 op 100000 tot 1 op 1000000.

Basis constructie:
De machine bestaat uit een centrale geplaatste horizontale as dier in de cilindervormige container draait. Op de as zijn de ‘ploegscharen' of andere mengelementen bevestigd. Bovenaan zijn openingen voorzien voor het toevoegen van producten, de toegangsdeuren liggen in het vlak van de cilinder. Onderaan kan het mengsel via een pneumatische of elektrische klep afgelaten worden.

Proces:
De container wordt gevuld met te mengen product waarbij 30 % tot 70 % van het volume worden gebruikt. De ‘ploegschaar'-elementen veroorzaken een zeer intense axiale en radiale beweging om het door de mengruimte rond te bewegen. De vorm en de hoekopstelling van de mengelementen zorgen er tijdens de draaibeweging dat het product van de wand van de container wort opgetild. Het aflaten van het gemengd product kan tijdens de werking van de menger, zodat scheiding voorkomen wordt.

PTSL- Labo menger

Voor testen op kleine schaal in laboratoria levert PerMix kleine ploegschaarmengers, zodat in de R&D fase van een project reeds op kleine schaal kan getest worden met een bepekt budget.
De resultaten kunnen geëxtrapoleerd worden voor de ontwikkeling van een industriële menger.

 

PerMix Multi chopper

Door één of meerdere Multi-Choppers te plaatsen in de mengtank, kunnen klonters of agglomeraten gebroken worden. Met dit toestel worden samengeklitte producten losgemaakt, wordt pasta en brei in kleinen stukken verdeeld en wordt klontervorming tijdens het eventuele bevochtigen van het mengsel voorkomen

 

Andere elementen:

MzengelementenVerschillende mengelement voor verschillende producten:
PerMix bouwt hoofdzakelijk twee types mengelementen; de ploegschaarvorm (voor de PTS menger) en de peddelvorm (voor de PTP menger). Beide hebben hun voordelen: De ploegvorm gaat gemakkelijk door heel dichte en dikke poeders of pastavormige producten, de peddels kunnen een bredere range aan viscositeiten verwerken.

 

 

Bouwmaterialen:
Voor het contactvlak van de lintmenger kunnen we verschillende materialen gebruiken, zoals, Carbon Staal, SS304, S316/316L, Titanium, Duplex R, Hastelloy, ez. Voor abrasieve materialen wordt het contactoppervlak gehard. Voor sanitaire/hygiënische toepassingen kan de menger volledig in RVS gebouwd worden.

Vullen en aflaten:
In overleg met de klant kunnen verschillende toevoer- en afvoersystemen voorzien worden.

Aandrijving
Elektrische motor, mechanische reductiekast, cycloïdale reductiekast, wormoverbrenging, riem- of ketting aandrijving,..

 

Continu ploegschaarmengerVerwarmde ploegschaarmenger

Verwarmde / Gekoelde mantel
De mengkamer kan voorzien worden van een isolerende buitenmantel, met tussenin verwarmings- of koelelementen.
Vacuüm drogen & Ontluchten
De menger kan ontworpen worden voor het vacuüm drogen en ontluchten van bepaalde producten en voor speciale toepassingen.
Sproeikoppen
Om vloeistof toe te voegen tijdens het mengen kunnen sproeikoppen voorzien worden.
Hoogte van opstelling
De hoogte van de menger wordt in afspraak met de klant bepaald
Continu werking
Wanneer grote hoeveelheden dienen gemengd te worden bouwen wij continumengers.

TOEPASSINGEN:Permix ploegschaar Pilot
• Mengen van droge poeders: Voedingsmiddelen
   en aromaten, cakemengsels, cosmetica,
   farmaceutica, cement,...
• Mengen van pasta's: biscuit deeg, crèmes, deeg,
  PVC pasta, synthetische vullers, lijmen, suiker-
  en marsepeindeeg, zepen en shampoos,...
• Mengen van natte slibsubstanties:
  herbevochtigen van filterkoeken, mengsels op
  basis van hars en glasvezel, mastiek,
• Natte granulatie: Vloeibaar coaten van poeders
  en granulaten
• Incorporeren van vetten en oliën
• Vacuüm drogen; warme lucht drogen

 

datasheet

 

Download hier de Datasheet