PTP - Paddelmenger

De PerMix PTS Paddelmenger is een innovatieve evolutie van de conventionele ploegbladmenger (Permix PTS Ploegbladmenger). Dit toestel garandeert een intensieve maar ‘vriendelijker' behandeling voor partikels die turbulentiegevoelig zijn; het energieverbruik ligt ook iets lager.
Bovendien presteert de Paddelmenger beter bij vloeibare en viskeuze massa's omdat de traditionele ploegschaarmixers de viskeuze substanties aan de bladen blijven kleven.
Het essentiële verschil tussen onze PTP en PTS mengers bestaat uit de verschillende roerelementen: ploegbladen voor de PTP en paddels voor de PTS.

De PerMix PTP Paddelmenger kan overal ingezet worden waar het type PTS gebruikt worden, het toepassingsveld is echter heel wat breder. Dit type is bijzonder geschikt voor het inmengen van sporenelementen in verhoudingen van 1 op 100000 tot 1 op 1000000.

Net als bij de PTS Ploegschaarmengers kunnen voor de PTP uitvoering ook labotoestellen en/of pilootinstallaties geleverd worden. Wanneer er met dure grondstoffen gewerkt wordt en het mengsel nog niet op punt staat is het interessant op kleine schaal proeven te kunnen doen om de resultaten dan te extrapoleren naar industriële processen.

 

Labo - en Piloot toestellen

Labo poedermenger

 

 

 

 

 

 

PLPl-5 labo poedermenger

 

Speciale multi-choppers

 

 

 

 

 

 

PTPL-45 Pilootmenger

Speciale uitvoering met Multi-Chopper
Door één of meerdere Multi-Choppers te plaatsen in de mengtank, kunnen klonters of agglomeraten gebroken worden. Met dit toestel worden samengeklitte producten losgemaakt, wordt pasta en brei in kleinen stukken verdeeld en wordt klontervorming tijdens het eventuele bevochtigen van het mengsel voorkomen. De PerMixMulti-Chopper is met een individuele motor aangedreven.
Basis constructie:
De machine bestaat uit een centrale geplaatste horizontale as dier in de cilindervormige container draait. Op de as zijn de ‘ploegscharen' of andere mengelementen bevestigd. Bovenaan zijn openingen voorzien voor het toevoegen van producten, de toegangsdeuren liggen in het vlak van de cilinder. Onderaan kan het mengsel via een pneumatische of elektrische klep afgelaten worden.
Proces:
De container wordt gevuld met te mengen product waarbij 30 % tot 70 % van het volume worden gebruikt. De ‘ploegschaar'-elementen veroorzaken een zeer intense axiale en radiale beweging om het door de mengruimte rond te bewegen. De vorm en de hoekopstelling van de mengelementen zorgen er tijdens de draaibeweging dat het product van de wand van de container wort opgetild. Het aflaten van het gemengd product kan tijdens de werking van de menger, zodat scheiding voorkomen wordt.

Mengelemente voor poeermengersVerschillende mengelement voor verschillende producten:
PerMix bouwt hoofdzakelijk twee types mengelementen; de ploegschaarvorm (voor de PTS menger) en de peddelvorm (voor de PTP menger). Beide hebben hun voordelen: De ploegvorm gaat gemakkelijk door heel dichte en dikke poeders of pastavormige producten, de peddels kunnen een bredere range aan viscositeiten verwerken.

Bouwmaterialen:
Voor het contactvlak van de lintmenger kunnen we verschillende materialen gebruiken, zoals, Carbon Staal, SS304, S316/316L, Titanium, Duplex R, Hastelloy, ez. Voor abrasieve materialen wordt het contactoppervlak gehard. Voor sanitaire/hygiënische toepassingen kan de menger volledig in RVS gebouwd worden.

Vullen en aflaten:
In overleg met de klant kunnen verschillende toevoer- en afvoersystemen voorzien worden.
Aandrijving
Elektrische motor, mechanische reductiekast, cycloïdale reductiekast, wormoverbrenging, riem- of ketting aandrijving,..

Continu ploegschaarmenger

 

 

 

 

 

Continu Ploegschaarmenger

 

Poedermenger met verwarmde mantel

 

 

 

 

 

Poedermenger met verwarmde

               mantel

Verwarmde / Gekoelde mantel
De mengkamer kan voorzien worden van een isolerende buitenmantel, met tussenin verwarmings- of koelelementen.
Vacuüm drogen & Ontluchten
De menger kan ontworpen worden voor het vacuüm drogen en ontluchten van bepaalde producten en voor speciale toepassingen.
Sproeikoppen
Om vloeistof toe te voegen tijdens het mengen kunnen sproeikoppen voorzien worden.
Hoogte van opstelling
De hoogte van de menger wordt in afspraak met de klant bepaald
Continu werking
Wanneer grote hoeveelheden dienen gemengd te worden bouwen wij continumengers.

TOEPASSINGEN:
• Mengen van droge poeders: Voedingsmiddelen en aromaten, cakemengsels,
  cosmetica, farmaceutica, cement,...
• Mengen van pasta's: biscuit deeg, crèmes, deeg, PVC pasta, synthetische vullers,
   lijmen, suiker- en marsepeindeeg, zepen en shampoos,...
• Mengen van natte slibsubstanties: herbevochtigen van filterkoeken, mengsels op
   basis van hars en glasvezel, mastiek,
• Natte granulatie: Vloeibaar coaten van poeders en granulaten
• Incorporeren van vetten en oliën
• Vacuüm drogen; warme lucht drogen

Datasheet

 

Download hier de datasheet