PMV - V-mengers

De PerMix PVM V shaped Mixer,soms ook Y-shape mixer genoemd, is een uitvoering van de zogenaamde tumblemixers. Een ander type is de PerMix PDC series Double Cone Mixer) die uitermate geschikt is voor in time menging van vrij vloeiende poeders, granulaten en kristallen. Het ontwerp is eenvoudig gehouden en het toestel is gemakkelijk reinigbaar.


De PerMix PVM series V shaped Mixer biedt een zachte vloeiende menging voor droge ingrediënten in een verhouding tot 1:100000. Er kan een ‘intensifier bar' gemonteerd worden om de menging te intensifiëren wanneer er grote verschillen zijn in specifiek gewicht tussen de te mengen ingrediënten.

Hoe Werkt het?

De PerMix PVM series V shaped Mixer bestaat uit twee cilinders die in V-vorm met elkaar verbonden zijn. De te mengen ingrediënten worden in de V-kamer gebracht. De elektrische motor laat de V-kamer continu 360° draaien.
De poeders/granulaten in de menger gaan voortdurend op en neer en worden op korte tijd intensief tot een uniforme samenstelling gemengd.

PerMix PVM Mixer met beveiliging
in mobiele uitvoering

Kenmerken en Opties:Breker in PVM poedermixer
Door zijn eenvoudig concept heft dit type menger ook een lage kostprijs. De werking is zeer eenvoudig en het onderhoud is minimaal. Deze menger bestaat in uitvoeringen vanaf 2 liter -laboratoria - tot een capaciteit van 6000 liter. Er kunnen verschillende accessoires voorzien worden, zoals:

• Interne breker
• Vacuumdroger uitvoering
• Sproei-units
• Speciale beveiliging
• Mobiele / Verplaatsbare uitvoering

V-menger met veiligheisbarrière

 

 

 

 

PerMix PVM Mixer in RVS
met veiligheidsbarrière

 

Toepassing:

De PerMix PVM series V shaped Mixers worden ingezet voor o.m. het mengen van farmaceutica, kleurstoffen, kunststoffen, voedingsproducten, glazuur, metaalpoeders, cosmetica, detergenten, insecticiden, explosieve stoffen, en veel meer...

- In de farmacie:
  Voor het inmengen van supplementen, actieve stoffen, silica, suiker, tablet
  coatings,...
- In de chemie:
   Grafiet, Alumium poeder, anorganische poeders, kleurstoffen, silica, adhesieven,
   kunststof poeders, glaspoeders, isolerende materialen, gekleurd cement,...
- Voeding en Dranken:
   Inmengen van suiker, Asparthaam, smaak- en kleurstoffen, kruiden, Dextrine,
   Chocolade mengsels,...
- Cosmetica & Verzorging:
   Baby poeder, Tandpasta, Cosmetische crèmes, detergenten, reinigingsstoffen,...

Datasheet


Download hier de datasheet