PDI - Dosnia Mengers

De PerMix PDI type High Intensive Mixer biedt een efficiënte en veelzijdige oplossing voor het mengen van droge poeders en/of granulaten waarbij een vloeibaar bindmiddel dient bijgemengd te worden in een korte doorlooptijd. De machine is, gemakkelijk te reinigen.

Het innovatieve ontwerp van de centrale schroef in combinatie met de verticale zijdelingse chopper levert zeer goede resultaten op.

De PerMix PDI menger heeft in de praktijk reeds vele en van de meest uiteenlopende toepassingen gevonden. Onze optionele accessoires voor de invoer- en afvoer van de producten maken het geheel zeer performant.

Dosnia menger open lid

 

Basic Constructie:
The PerMix PDI type High Intensive Mixer bestaat uit twee elektrische motoren waarvan een met reductiekast en twee assen met daarop de twee impellers. De assen zijn voorzien van speciale asafdichtingen, waar nodig beveiligd met een lucht-overdrukventiel, zodat contact tussen product en de asafdichting minimaal is.
De te mengen producten worden langs boven ingebracht en de aflaat is onderin geplaatst. Door het consistent modulair ontwerp kan de menger gemakkelijk aangepast worden aan specifieke wensen in functie van de toepassing

 

Hoe werkt het?
Dosnia menger, AflaatIn een PerMix PDI type High Intensive Mixer, worden de te mengen prodcuten in een intensieve multidimensionele stroom gebracht waarbij op korte tijd een heel intensieve mengeling wordt bekomen.
Indien er dient gegranuleerd te worden kan de menger voorzien worden van een sproeisysteem waarmee een bindmiddel kan toegevoegd worden tijdens het mengen.
Hiermee worden uniforme en poreuze korrels bekomen.Impller en chopper
Na het mengen/granuleren wordt het product afgelaten zijdelings aan de onderkant, zonder ‘dode zones'.

Kenmerken en Opties:
- Impellers Design
   DeY-vromige impellerbladen met een special aerodynamisch profiel zijn de
   sleutel van het succes van deze machine. In combjnatie met de verschillende
   chopperuitvoeringen kan voor elke mengeling een optimal resultaat bekomen
   worden.

- Werkmaterialen en afwerking
Wij bouwen onze PDI mengers met onderdlen in contact met het product in SS304, S316/316L, Titanium, Duplex RVS, Hastelloy, enz. De afwerking van binnen-en buitenkant kan in overleg met de klant worden afgesproken. Voor abrasieve producten gebruiken wij getemperd RVS als werkmateriaal.

- Laden & AflatenDOSNIA MENGER OPEN MET TEGENGEWICHT
Voor de aanvoer van te mengen producten en de afvoer van het mengsel hebben wij verschillende mogelijkheden voor handen.

- Aandrijving
Elektrische motoren met invertersturing, reductiekast, cycloïdale reductiekast, wormaandrijving, riem- of kettingaandrijving kunnen volgens keuze van de klant ingezet worden.

- Geïsoleerde mantel
De menger kan voorzien worden met een verwarmings- of koelsysteem in een thermisch geïsoleerde mantel.

- Vacuüm Drogen en Ontluchten
De PDI mixer kan aangepast worden voor het vacuümdrogen en ontluchten of met een regeling van de interne druk voor speciale applicaties.

- Sproeisysteem
Met behulp van een bovenaan opgesteld sproeisysteem kan vloeistof aan het mengsel worden toegevoegd.

- Deksel met tegengewicht.
De PerMix PDI Mixer is uitgersut met een bovendeksel voorzien van een tegengewicht voor het gemakkelijk openen en sluiten van het deksel.

- Afmetingen
Vanaf 100 tot 3000 liter totaal volume.

datasheetDatasheet not available